please visit our projectwebsite:    www.amsterdamsdocentencollectief.nl

(further detailed/updated info. about this project will soon follow on the website)

 
 

Geboren en getogen in Zwolle besluit Harold Habers, na zeven jaar orgelstudie, op zijn 15e het orgel te verruilen voor de gitaar. Na diverse pop/rock formaties en na 1,5 jaar studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, voltooit hij in 1998 zijn studie gitaar LM (Jazz) aan het Zwols conservatorium. Hetzelfde jaar nog wordt hij mede om zijn compositorisch talent toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, alwaar hij m.b.v. de financiële steun van diverse stichtingen* zijn talenten verder mag ontwikkelen.

Vrij snel na zijn studie geniet hij het voorrecht zijn eigen repertoire met internationaal vermaarde muzikanten als contrabassist Harry Emmery en drummer Owen Hart jr. te mogen uitvoeren.

Naast zijn werkzaamheden als gitarist /componist is hij tevens, sinds eind 2002, als gitaardocent verbonden aan het Muziekpakhuis te Amsterdam; en na veelvuldig te hebben ingevallen als inval-docent op o.a. de muziekscholen van Amsterdam, Hilversum en Almere, runt hij sinds eind 2003 een eigen gitaarschool/lespraktijk in het centrum van Amsterdam.

In 2007 besluit hij - geraakt door een klassiek zangeres - zich volledig op het schrijven te storten; daarbij zowel beïnvloed door zowel de grote (opera) componisten van toen, als door alles wat er tegenwoordig speelt/ gespeeld wordt: ..alles wat daadwerkelijk boeit/ inspireert.

Naast het schrijven in dit genre en het schrijven voor zijn leerlingen (die zijn werk o.a. in het Bimhuis, het 'Muziekgebouw a/h IJ', en het Koninklijk Concertgebouw mochten uitvoeren), studeert hij tevens viool en piano; waarmee hij overigens niet zijn roots in de ‘rock & jazz’ heeft losgelaten.
*met speciale dank aan:

Schuurman Schimmel van Outeren Stichting, Fonds voor de Podiumkunsten, Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude en het Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds. 

 

Gymnasium , Zwolle

Muziekwetenschappen: Universiteit v. A’dam

Gitaar LM: Conservatorium, Zwolle

Jazz-Gitaar 2e fase: Kon. Conservatorium, Den Haag

o.a. Scott Henderson; Tuck & Patti; Yellow Jackets; Michael Brecker; Mike Stern; Barry Harris; Leonardo Amuedo.


courses/currently studying:

Piano, violin, conducting, composition.

(Biblical Hebrew: ‘e-teacher’/ online course’, Hebrew University of Jerusalem)


FOR INFORMATION IN ENGLISH PLEASE VISIT:

www.haroldhabers.com

www.guitar-teacher.nl

concerten leerlingen:april 2008

Muziekgebouw

a/h IJ
mei 2009

IJsbreker
collega docenten:

www.vladospisiak.com          

(Amsterdam)

www.robinhabers.com           

(Amsterdam)

www.tobiasplansoen.nl                  

(Alphen a/d Rijn )

www.gitaaropschool.nl                   

(Johan Tipker, Elburg)
Zie ook:


 over Harold Habers:

© 2013. All rights on this site are reserved. Copyright©Habeomusic Publishing KvK Amsterdam no. 34272383

Laatst bijgewertk:  17 april 2013.